Brankica

Moj prvi susret s Mihaelom bio je kao da sam najzad srela osobu koja razumije koliko mi je potrebno da prihvatim da jesam lijepa na svoj način. Stalno poredjenje, internet mjerila, moje unutrasnje borbe dovele su do toga da mi je samopuzdanje tada, prije skoro 3 godine bilo kao Bambi na ledu. Tih nekoliko sati u studiju s njom bilo je mnogo više od fotografisanja. Otkrivala sam šta mogu, kako mogu, pristala da se umotam samo u platno (neke fotografije ostaju zauvijek samo moje :). A onda kad sam se vidjela njenim očima rekla sam: Vidi me, lijepa sam.

Mihaela ima dar da iz vas izvuče najljepšu verziju vas samih. Da vam da siguran prostor za igru. Da vas ohrabri i učini kraljicom tih nekoliko sati.

Dva puta me je fotografisala i već se radujem trećem.

Jelena J.

Mihaeline fotografije su besmrtne.
Mihaeline fotografije zarobe dio tebe za koji nisi znala ni da postoji, ili ako jesi, krila si ga iz sebi znanih razloga. Neke ne bi trebale ni u javnost, previše duše i istine se tu vidi…

Mihaeline fotografije vode u razne predjele, tamo gdje nikad nisi bila.

Sa Mihaelom sam sarađivala i sa druge strane. Krhkost i jačina u jednoj osobi, pomireno i pretočeno u priču bez riječi.

Ona uzme nešto od tebe a da ti konekciju sa nečim nalik na objašnjenje neodgonetnutog sna.

Uzgred, pravi divne kolače od spelte…

MILENA

Na Mihaelin rad, naišla sam sasvim slučajno na Instagramu, medju objavama poznanice.

Ako slika govori hiljadu riječi,  fotografije na njenom profilu su govorile nježnost, ženstvenost, blagost, profesionalizam, što su uostalom i osobine koje krase Mihaelu, saznala sam kasnije, kada sam odlučila da sebi poklonim dar fotoshouting-a.

Zašto sam se odlučila za baš ovakav dar?

Fotoshouting kod Mihaele bio je kao svojevrsna dozvola za nježnost, za suptilnost, za ženstvenost I snagu. Za one segmente  ženske prirode koji su nakupili malo prašine, nekako s godinama. 

U studiju kod Mihaele, vodjena njenim iskustvom, znanjem I entuzijazmom prema radu, vjerujem da sam zakoračila jedan korak bliže sebi i svemu onome što čini jednu ženu - nježnosti, krhkosti, spontanosti, senzualnosti, snazi.

Sebi sam darovala uspomenu kojoj se rado vraćam kao podsjetniku, kao notesu obilježenom kao bitno, kao bookmarku u omiljenoj knjizi.


Sanja

Slikanje kod Mihaele bilo je nešto što sam odlučila da poklonim sebi za rodjendan. Željela sam da godini iza sebe koja je bila neizmjerno teška uzvratim udarac u vidu pomicanja vlastitih granica. To je podrazumijevalo i hrabrost da iskoračim izvan ugodne zone komfora. Ja ne znam da se slikam. Prilično mi je neugodno kada me drugi slikaju. Nikad to nisam prava ja, već neko ukočen sa grimasom na licu. Mihaela je uspjela svojom toplinom da izvuče iz mene- mene. I nježnost i senzualnost. I svijest da je život, da, često surov i nemilosrdan, ali i pun ljepote. Estetika ima malo veze s tim, u smislu naše opsjednutosti fizičkim. Mihaela izvlači svojim pažljivim pogledom ženu u nama, našu krhkost koja je ujedno i naša najveća snaga.

Marija

Dragu Mihaelu sam slučajno upoznala preko Instagrama i nekako čim sam vidjela njene radove osjetila sam da ćemo se dobro razumjeti. Tako je bilo! Odgovorna, pouzdana i kreativna žena predana svom poslu! Najviše volim kod nje što vam uveliko pomaže da pronadjete „idealnu pozu“ i da se pri tom osjećate jako dobro u svojoj koži. Zadovoljstvo mi je raditi  i saradjivati s njom i vrlo rado joj se vraćam.

Tanja

Rad sa Mihaelom bih nazvala druženje sa ljubavlju. 

Odete sa jednim ubjeđenjem kod profesionalnog fotografa, a izađete sa potpuno drugim. Slikanje samo po sebi traži otvorenost i spremnost na doživljaj koji nije svakodnevnica. Mihaela je osoba koja vas pripremi za taj doživljaj koji će biti ovjekovječen u ljepotu koju ona vidi, a vama prenosi. Ona vas pripremi i na otvorenost onome što ste u glavi zamislili. 

Utisci poslije slikanja su se slagali danima poslije. Imala sam osjećaj duševnog oslobađanja i iskonske ljepote. Mi smo se igrale i smijale i ne, nismo se poznavale od ranije, niti smo se kad prije slikanja srele, jednostavno shvatite odmah da ste kod te žene prihvaćeni baš takvi kakvi jeste i igra može da počne


Sandra

Foto sesija sa Mihaelom bila je jedno zaista divno iskustvo. Mihaela odvoji cijeli dan samo za jednu klijenticu, prvo proćaska s njom i opusti je, tako da nekoliko sati prođe za tren u jako lijepoj atmosferi. Ne brinite se ako nikada ranije niste bili kod profesionalnog fotografa, jer će vas Mihaela voditi kroz cijeli proces i sigurno ćete biti prezadovoljni rezultatom. Jedna prijateljica mi je napisala da mi je Mihaela na fotografijama uhvatila dušu, i to možda najbolje opisuje ono što dobijete radeći sa njom." 

Snježana

Ne samo zbog profesionalnog pristupa, nego i zbog prilike da posmatram njeno virtuozno baratanje foto aparatom, rasvjetom, scenom…

Svaki put sam bila zadivljena s kojom lakoćom to radi.

Povrh svega, strast i ljubav prema forografisanju se primjeti na svakom setu, ali i u njenom javnom predstavljanju.

Kada kažemo da neko živi ono što radi, onda mi je prva na umu upravo Mihaela.

Uživala sam u svakoj našoj sesiji i moj sljedeći izbor fotografa će opet biti Mhaela Ninić i njen studio.


Anja

Fotografisanje sa Mihaelom sam iskusila i kao dio mog procesa „povratka sebi“ (individualni iliti intimni fotošuting) i u profesionalne svrhe kroz biznis portret. Rado joj se vraćam i prepuštam. Volim način na koji me voli njen objektiv. Volim njen razigrani duh. Volim to koliko ona voli svoju umjetnost.


Marijana

Saradnja sa Mihaelom je bila nešto sasvim neočekivano. To je bio prvi put da sam trebala profesionalne fotografije što znači da nisam imala iskustvo u poziranju i zauzimanju poza. Medjutim, nakon početnog upoznavanja, bez imalo napetosti sam dobila fotografije sa kojima sam bila zadovoljna. Veoma pozitivno iskustvo.

Slavica

Mihaela fotografkinja - kako započeti i kojim riječima opisati ovu umjetnicu. Gipkost njenog uma ima moć da iz nas izvuče na površinu onu osobnost koju živimo i ono što jesmo u tom trenutku, jer smo ispred njenog objektiva "umjetnici" na nama svojstven način. 

Ljubav kojom ona pristupa poslu nas toliko preuzme da su riječi suvišne, zajedno uranjajući u neku posebnu meditaciju kreiramo divne fotografije. Hvala ti na njima. To je ona!


Jagoda

Opustiti se pred kamerama za nas amatere zaista nije lako,uvijek imamo mnogo samokritike prije samog snimanja, uvijek bismo nešto dodali,obrisali,popravili… čudno, uz Mihaelu, uopšte nije bilo ni riječi o tome…sigurna sam da u energiji kojom zrači čuva neke “tajne sastojke”! Bilo mi je veliko zadovoljstvo zbog naše saradnje


Ivana

Mihaela Ninić aka Umjetnik duše 😁
Mislim da niko nikada nije izvukao golu esenciju Zene Kese na povšinu kako je to ona uradila, i to u rekordnom roku! Žene, ako hoćete SEBI da poklonite iskustvo kakvo se ne pronalazi na svakom ćošku i koje se ne doživljava svaki dan, ako želite da oživite ili otkrijete dio sebe za koji možda ni ne znate da počiva u vama 
Ovo je photo-shooting sa dušom, rasterećenje, esencija ljubavi i koja suza olakšanja. 

Jelena

Fotografisanje kod Mihaele je bilo zaista posebno iskustvo u kome sam imala priliku da se vidim ne Mihaelinim, niti svojim, nego nekim novim, ljepšim očima. Na tako suptilan način, Mihaela je u meni podstakla neku skrivenu ženstvenost koja je uživala koketirajući sa kamerom i samom sobom.  Dođeš na fotografisanje a vratiš se sa divnim fotografijama i nekim novim sobom, koji je sada još nježniji i ljepši.

Tamara

Kako sam pronašla fotografa?
Prošle godine sam pokrenula svoj sajt i bile su mi potrebne profesionalne fotografije. Kod poznanice na Instagramu sam videla da ima predivne slike i poželela sam ih i ja.
Pročitala sam da je Mihaela ta koja ih je napravila pa sam je zapratila, a zatim kontaktirala da se dogovorimo.

Na njenom sajtu sam sve istražila, od broja fotografija, pozadine, namene pa sve do cene. A što se tiče šminke, frizure i garderobe mogla sam da biram. U kratkom roku mi je poslala primere fotografija, tj. poza koje želim i dala mi je slobodu da sama potražim.

Na Fotoshooting sam došla sa suprugom i dva kofera. Mihaela je predložila da nas slika zajedno. Uživali smo u zajedničkom slikanju i ostale su nam divne uspomene.
Zatim smo ostale same i 2 sata smo sarađivale. Prvo mi je bilo teško da se opustim jer to sve radim
prvi put. Uz njenu pomoć i podršku brzo sam se opustila, čak sam i plesala.
Napravile smo poslovne i opuštene fotografije. Ovo mi je zaista bilo nezaboravno iskustvo. U procesu stvaranja fotografije važno je ko vas vodi, a ne samo ko vas i kako slika.

Mihaela radi ovaj posao iz srca. Fotografija je njena duša, a svrha da kod svakog izazove uživanje u tome i da mu ostavi uspomene za ceo život. Naravno da planiram da ponovim ovo sve jer je tih 2,5 sata rada sa Mihaelom bila terapija za mene. Na vrata sam ušla sa strahom od nepoznatog, a izašla zadovoljna, ponosna i sa osmehom na licu.

Hvala ti Mihaela što nas učiš da je svaka fotografija priča za sebe. ❤

Using Format