RADOST ŽIVOTA

Drage moje, za mene lično godina je bila veoma izazovna, teška, radosna, oslobadjajuća, tužna, sretna i šta jos sve ne…Početak godine je bio u znaku budjenja jer sam u januaru otišla na jedan trening koji se zvao Arhitekta budućnosti i koji su organizovali sjajne žene iz LiderLab centra, a otišla sam jer sam tražila promjenu u mom životu.Taj trening, sada već slobodno mogu reći, je bio jedna velika prekretnica i otvorio je vrata ka nekim novim uvidima i vjerovanjima. 

Nevjerovatno je kako nesvjesno živimo po nekim starim uvjerenjima koje su nam nametnuli naši roditelji, naši preci, društvo u cjelini, nemoj se puno smijati oplakaćeš, nemoj trčati pašćeš, nemoj da sanjaš velike stvari jer ko visoko leti nisko pada, ćuti, nemoj se svadjati itd. Na sreću na tom treningu sam naučila da sam samo ja ta koja odlučuje kako će da živi. Znači ja odredjujem šta želim, kako se osjećam, prekidam i odbacujem stara uvjerenja, oslobadjam se svega i kreiram sebi novi život po svom ličnom uvjerenju. 

Takodje sam naučila da je sasvim uredu, čak šta više i poželjno postavilti velike ciljeve u životu, sanjati, željeti i raditi na tome.Uff, koliko je to bilo oslobadjajući osjećaj za mene. Skidanje i odbacivanje starog tereta, misli i načina života. Kad sam se počela radovati bez onog osjećaja da će se nešto loše desiti nakon toga. Kada sam pustila mašti na volju i stvorila viziju budućnosti punu sreće, radosti i života bez straha. 

Kada sam moj posao vidjela kao priliku da bude ispunjenje mojih snova i ujedno prilika da pomognem drugim ženama da one ispune svoje snove. Možda se pitate kako je to moguće, ali samo ću vam reći da je čitav proces fotografisanja koji prolazite kada radite sa mnom drugačiji. Mi prvo razgovaramo, a kroz razgovor ja slušam šta vi želite, koji su vaši strahovi, šta vam nedostaje, šta biste voljele, željele…i ja vas tada vidim mojim očima, vidim vas onakve kakve ste zaista unutra. 

Vidim vašu dušu koja je uvijek lijepa, divna i onda to sve izvlačimo napolje, puštamo da izadje slobodno na vidjelo pa onda ponekad plačemo, uvijek se smijemo a ne tako rijetko i plešemo ali sve to uvijek zajedno jer ja sa vama prolazim kroz čitav proces.Ja zaista uživam u svakom našem druženju, toliko divnih žena sam upoznala i svaka žena je ostavila jedan neizbrisiv trag na meni i hvala svakoj ženi koja došla kod mene jer ljubav koju vi dajete je nešto neprocjenjivo. 

Jer i ja sam ljubav, ja živim za ljubav i zajedno se mijenjamo, uzdižemo, podržavamo i činimo da ovaj svijet bude ljepše mjesto za život.

Ove fotografije sam radila zajedno sa fotografijom koju sam radila za moj post o jednom jako teškom periodu mom životu i one mi pokazuju da uvijek mogu da biram kako ću da nastavim da živim poslije neke tragedije ili bilo čega teškog šta mi se desi u životu, a ja ću uvijek nastojati da to bude ljubav, osmijeh, sloboda, radost, sreca 

Using Format